Η Ολυμπιακή φλόγα περνάει απο την Κρήτη-Οι Μεσαρίτες που θα κρατήσουν τη δάδα

cretalive.gr  04 March, 2020 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Η Ολυμπιακή φλόγα περνάει απο την Κρήτη-Οι Μεσαρίτες που θα κρατήσουν τη δάδα

Το Ηράκλειο και η Κρήτη ξαναμπαίνουν στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας! Το Σάββατο 14 Μαρτίου, το “αρχαίο πνεύμα αθάνατο” θα διαχυθεί σε όλη την πόλη και θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο, με αφετηρία την Κνωσό!

Στις 11:50 θα έχουμε το πρώτο τελετουργικό, κατόπιν ειδικής άδειας, μέσα στο θεατράκι του Μινωικού Ανακτόρου.

Την Φλόγα θα την ανάψει ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης κι εν συνεχεία θα ξεκινήσει λαμπαδηδρομία με κατάληξη την Λότζια!

Την Ολυμπιακή δάδα θα την κρατήσουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης και ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν Α’ Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΦΗ Γιώργος Σαμαράς.

Μπροστά από το δημαρχείο Ηρακλείου, όπου θα βρίσκεται ο ειδικός βωμός, θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή, παρουσία των επισήμων, περίπου 20 λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, καθώς και του ελληνικού και του ιαπωνικού.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής και ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας χώρας.

Η διαδικασία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ. “Η εικόνα θα φτάσει σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ιαπωνία, κι αυτό θα δώσει μία προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια που κάνουμε” υπογράμμισε  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βαρδαβάς.

“Είναι σημαντικό και τιμητικό που η Κρήτη, και πόσο μάλλον το Ηράκλειο, συμπεριλήφθηκε στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας. Μην ξεχνάμε ότι η πόλη μας έχει φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το τουρνουά ποδοσφαίρου το 2004” σχολίασε επίσης, κι έκλεισε λέγοντας πως “το Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας αθλητικός προορισμός. Φιλοξενούμε εκατοντάδες αθλητές, αποστολές, επισκέπτες, που είτε αγωνίζονται, είτε παρακολουθούν αθλητικά γεγονότα, ή και προπονούνται κάνοντας την προετοιμασία τους στην πόλη μας. Αυτή είναι μία προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Έχουμε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα”.

Μετά τη Λότζια, η Φλόγα θα φύγει παραλιακά κι από εκεί με αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο.
Τελικός προορισμός είναι το Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου από τις 24 Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου θα φιλοξενηθούν οι 32οι (Θερινοί) Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

cretalive.gr  04 March, 2020 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα