Η πιο επικίνδυνη περίοδος - Φωτιές στην Κρήτη

vianntika.gr  06 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η πιο επικίνδυνη περίοδος - Φωτιές στην Κρήτη

Η φετινή χρονιά για την Κρήτη είναι η πιο επικίνδυνη των τελευταίων ετών, για την πρόκληση πυρκαγιάς!

Μετά από το χειμώνα που είχαμε και τις τεράστιες ποσοτητες νερού που έπεσαν, η βλάστηση έχει «θεριέψει». Τα χόρτα πλέον τα οποία φύτρωσαν στη διάρκεια της Άνοιξης, έχουν αρχίσει να ξεραίνονται, με συνέπεια να αποτελούν το καλύτερο... προσάναμμα.

Για αυτό και όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις μας. Ιδιαίτερα δε, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, είναι ανάγκη να προσέξουν πολύ στη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούν, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο το άναμμα φωτιάς.

 

Γιατί μια λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία και η φωτιά που αναπτύσσει τη δική της δυναμική μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη και να έχουμε ένα καινούριο... Μάτι.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι καθ' όλα έτοιμη με τις δυνάμεις της σε κατάσταση αναμονής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβληματος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε πύρινη εστία, πριν αυτή καταστεί επικίνδυνη για καλλιέργειες, περιουσίες, κατοικίες και ανθρώπινες ζωές.

Ο περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λαγουδάκης μέσα από δηλώσεις του έχει κάνει επανειλλημμένες εκκλήσεις, ζητώντας τη σύνεση των πολιτών προκειμένου φέτος το καλοκαίρι να μη θρηνήσουμε ξανά θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, η οποια διαρκεί ως τις 31 Οκτωβρίου. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για κάθε παραβάτη που θα εντοπιστεί να μην ακολουθεί τις εκδοθείσες οδηγίες και πολύ περισσότερο για όποιον συλληφθεί για πρόκληση φωτιάς, τα πρόστιμα ειναι πάρα πολύ αυστηρά και οι κυρώσεις βαρύτατες!

 

vianntika.gr  06 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα