Η πιο… γλυκιά εκδήλωση της Μεσαράς!

  14 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Η πιο… γλυκιά εκδήλωση της Μεσαράς!

Σημερα -με ώρα έναρξης τις 6 το απόγευμα- θα πραγματοποιηθεί στον Αμπελούζο Δήμου Γόρτυνας η «4η Γιορτή Γλυκού», μια εκδήλωση που ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2016 και έχει γίνει πλέον ο πιο… γλυκός θεσμός της Μεσαράς!

Στην εκδήλωση –που γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας & του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελούζου- οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά γλυκά του τόπου μας, ρακή απευθείας από το καζάνι, αλλά και «χειροποίητα» αναψυκτικά, & λικέρ που θα προετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι συμμετέχοντες σύλλογοι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να γευτούν, όπως κάθε χρόνο, τα γλυκά εδέσματα ενώ φέτος η διαφορά έγκειται στο διαγωνιστικό κομμάτι καθώς στην φετινή εκδήλωση μέρος θα λάβουν μικροί και μεγάλοι. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αφορά τον διαγωνισμό των μικρών «ζαχαροπλαστών» που θα έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες των 5 μέχρι 10 ετών και των 10 μέχρι 15 ετών. Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός των ενηλίκων. Θα ακολουθήσει η βράβευση των καλύτερων παραδοσιακών γλυκών με κριτές «διακεκριμένους σεφ».

 

  14 July, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ