H πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

  31 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
H πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Ιούνιος με σύννεφα και ασθενείς βροχές

Τι κι αν αύριο, Σάββατο, είναι η πρώτη μέρα του Ιουνίου, του μήνα που δίνει το σήμα εκκίνησης του καλοκαιριού; Ο καιρός φαίνεται πως έχει άλλη γνώμη αφού η 1η Ιουνίου μόνο καλοκαιρινή δε θα είναι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, ναι μεν το Σάββατοθα έχουμε ηλιοφάνεια όμως δε θα κρατήσει για πολύ. Στην Κρήτη δεν αποκλείεται να έχουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Μάλιστα κατά τόπους θα σημειωθεί ασθενής βροχόπτωση και ψιχάλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3 - 4 μποφόρ και κατά τόπους έως τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα και αυτό θα γίνεται περισσότερο αισθητό στις ώρες όπου θα επικρατούν οι αυξημένες νεφώσεις. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί από τους 18⁰C - 25⁰C, ενώ στα ανατολικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 28⁰C.

Για την Κυριακή αναμένεται καλύτερο σκηνικό του καιρού με περισσότερη ηλιοφάνεια, αν και από τις απογευματινές ώρες κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 - 4 μποφόρ. Το μεσημέρι κατά τόπους η ένταση θα φτάσει έως και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, με τη βοήθεια και της ηλιοφάνειας, αναμένεται η μέγιστη τιμή της να κυμανθεί στους 28⁰C.

Γιατί δεν θα έχουμε καλοκαιρινό σκηνικό με την έλευση του Ιουνίου;

Όπως αναφέρει ο κ. Λέκκας, «η όλη αυτή κατάσταση οφείλετε στην διάταξη και την διαρκή μεταβολή των Βαρομετρικών συστημάτων, ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και στην εμμονή των ψυχρότερων εισβολών που για εφέτος φαίνεται να επηρεάζουν επαναλαμβανόμενα και τις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Στην Κρήτη οι μεταβολές του καιρού με την πρόσκαιρη εμφάνιση των πυκνών νεφώσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανώτερη κυκλοφορία των συστημάτων και στις ψυχρές μάζες που διατηρούνται έως και αυτή την περίοδο.».

 

  31 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα