Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

  28 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Κασσελάκη

Η μέτρηση όχι μόνο δεν δείχνει να «τσιμπάει» ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κινείται στα ίδια και πιο κάτω ποσοστά, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι ελαφρώς ανεβασμένο. Η ΝΔ παραμένει αδιαφιλονίκητα μπροστά, χάνοντας μόλις 1,5 μονάδα από τα ποσοστά της στις εθνικές εκλογές.

Opinion Poll: Πρόθεση ψήφου
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και η Νίκη με 3,7%.

Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 15%.

Εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει σχεδόν το ποσοστό των εθνικών εκλογών, κινούμενη στο 39,1% (από 40,56%), ο ΣΥΡΙΖΑ ελαφρώς πιο κάτω, στο 17,3% (στις εθνικές είχε λάβει 17,83%), και το ΠΑΣΟΚ ελαφρώς ανοδικά με 12,3% (από 11,84%).

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ένα ποσοστό 47,2% δηλώνει ικανοποιημένο και μάλλον ικανοποιημένο από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 41,6% που δηλώνει όχι και μάλλον όχι.


Opinion Poll: 68,5% βλέπει διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Παράλληλα, ποσοστό 68,5% εκτιμά ότι μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη.


Εξάλλου, το Κασσελάκης effect δεν φαίνεται να απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, πέραν φυσικά εκείνων που ψήφισαν για την εκλογή του, αφού το 66,2% στο ερώτημα «πόσο σας απασχόλησε, πόσο παρακολουθήσατε τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» απαντά καθόλου και λίγο.


Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Opinion Poll σε μορφή PDF 

 

  28 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα