Η Πυροσβεστική για τον… νότο του Ηρακλείου

mesaralive.gr  10 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Η Πυροσβεστική για τον… νότο του Ηρακλείου

Δεν κρύβει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Νίκος Λαγουδάκης για τις περίεργες πυργκαγιές που εκδηλώνονται σε περιοχές νότια του νομού Ηρακλείου καθώς όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι μόνο από αμέλεια δεν έχουν προκληθεί.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βράβευσης του περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη για την προσφορά του στην Πυροσβεστική, ο κ. Λαγουδάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίεργη αυτή δραστηριότητα που καταγράφεται στην ενδοχώρα.

“Επιχειρησιακά ο μόνος νομός που μας απασχολεί είναι ο νομός Ηρακλείου. Και ιδιαίτερα το νότιο Ηράκλειο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία περίεργη δραστηριότητα, επιτρέψτε μου την έκφραση, στο νότιο Ηράκλειο”.

Όπως έχει γράψει η «Π», από την Αγία Βαρβάρα και σε μία απόσταση περιμετρικά 35 χιλιομέτρων εκδηλώνονται οι περισσότερες φωτιές και όχι από αμέλεια, σύμφωνα με κύκλους της πυροσβεστικής.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η αντιπυρική περίοδος εξελίσσεται καλά για τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού. “Ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχουμε – πολλά πυροσβεστικά οχήματα, πολλές πυροσβεστικές δυνάμεις με την έναρξη – αποδίδει και μέχρι σήμερα πάμε καλά μπορώ να πω”, υποστήριξε ο κ. Λαγουδάκης.

Παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στον περιφερειάρχη ο κ. Λαγουδάκης αναφέρθηκε στην καθοριστική συνεισφορά της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη της υλικοτεχνικά και υπογράμμισε «χωρίς την οικονομική βοήθεια και προσφορά στις 30 πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε. Μας βοηθά διαχρονικά για υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό με πολλά χρήματα για το πυροσβεστικό Σώμα».

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της Περιφέρειας για την τιμή και υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε κι εμείς, από ευρωπαϊκούς αλλά και πόρους της Περιφέρειας για την καλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής». Ο Περιφερειάρχης παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, για την αποτελεσματική προσπάθεια τους, σημειώνοντας πως έχουν αποδείξει τόσο το φετινό καλοκαίρι όσο και διαχρονικά την αποτελεσματικότητά τους.     Τέλος, ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι η Περιφέρεια θα συνεχίζει να στηρίζει το Σώμα και τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

 

mesaralive.gr  10 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα