Η ρωσική διαστημική υπηρεσία έχασε έναν... πύραυλο

  30 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία έχασε έναν... πύραυλο

Φωτο:www.cnn.gr

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, έχασε έναν πύραυλο Soyuz από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι.

Ο πύραυλος, εκτός από τον μετεωρολογικό δορυφόρο Meteror-M έπρεπε να θέσει σε τροχιά στο διάστημα ακόμη 19 μικρές διαστημικές συσκευές, επιστημονικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, γράφει η εφημερίδα Vedomosti επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει την καριέρα των διευθυντικών στελεχών.

Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολουθούσε αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ομάδα δημοσιογράφων των κεντρικών ΜΜΕ.

Η πρώτη εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016 παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά είχε αναβληθεί για ένα εικοσιτετράωρο για τεχνικούς λόγους, που είχαν σχέση με το γεγονός ότι δεν ήταν έτοιμη η εφεδρική γραμμή του κέντρου ελέγχου. Μετά από το συμβάν εκείνο, ο Ρογκόζιν και διευθυντής της Roskosmos, Ίγκορ Καμαρόφ, δέχτηκε επίπληξη από τον Ρώσο πρόεδρο.

Το πρακτορείου Interfax, επικαλούμενο δική του πηγή μετέδωσε, ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, υπήρξε λάθος στον προγραμματισμό πτήσης του πυραύλου –φορέα, με αποτέλεσμα ο πύραυλος με τους δορυφόρους να πέσει στον Ατλαντικό.

Η ρωσική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα τον πρωτοδιάκονο Αντρέι Κουράγιεφ, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση για τον αγιασμό που έγινε πριν τη εκτόξευση του πυραύλου, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εάν ο άνθρωπος κάνει κάτι, και δεν το κάνει καλά, τότε το ζήτημα που πρέπει να τον απασχολήσει είναι τι είναι αυτό που δεν έκανε σωστά. Είναι πολύ περίεργο που η εκκλησία παρέχει υπηρεσίες (ευλογώντας τους πυραύλους πριν την εκτόξευση) αλλά δεν λογοδοτεί για την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών», είπε. 

 

  30 November, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα