Η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Τεχνών

  30 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Τεχνών

Απόψε Παρασκευή 30 Αυγούστου όλοι μαζί συμμετέχοντες και μη, θα αποχαιρετίσουμε το δεύτερο Φεστιβάλ Τεχνών του Δήμου Φαιστού που θεσμός έγινε με τη θέληση τη δική σας, με την αγάπη τη δική σας, με το πείσμα όλων μας που έχουμε πλέον μάθει καλά πως πρέπει ν’ αντισταθούμε στους καιρούς που φέρνουν δυσοίωνα μηνύματα: Να χαθεί η ιστορία μας, η γλώσσα μας η θρησκεία μας, η παράδοση και ο πολιτισμός μας για να γίνουμε μαριονέτες στα επιδέξια χέρια των ισχυρών της γης.

 

Γι’ αυτό όλοι εμείς χαράξαμε την πορεία προς το φως και δυο χρόνια τώρα με περισσό ζήλο, πολλή δουλειά και με συνοδοιπόρους οραματιστές δίχως την έγνοια της πλερωμής για τον κόπο μας, τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιάννη Ξηρουδάκη – ταπεινό εργάτη του πολιτισμού σε συνεργασία  και αρωγούς όλους εμάς ο καθείς από το δικό του στασίδι, αλλάξαμε σελίδα. Δώσαμε πνοή στο όνειρο. Γιατί; Γιατί όλοι μαζί μπορούμε, γιατί όλοι μαζί θέλουμε να δούμε τον τόπο μας πιο φωτεινό.

 

Απόψε στο Αλσύλλιο Κούλε Μοιρών από τις 7.30μ.μ. όλοι μαζί αδελφωμένοι στη γιορτή των Τεχνών, των καλλιτεχνών, του πολιτισμού! 

 

Απόψε για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τους μεγάλους που νοσταλγούν εκείνα τα χρόνια, θ’ ακούσουν την αφήγηση παραμυθιού από την Μαυρουδή Μαρία και Γρινιαράκη Ιφιγένεια για να ταξιδέψουμε στον ονειρόκοσμο. 

 

Θ’ ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «ΑΝΩ ΚΑΤΩ» από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Βαρβάρας.

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009. Σκοπός και πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας της ομάδας ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η ενασχόληση των ανθρώπων και των νέων ειδικότερα, με τον κόσμο του θεάτρου και η προαγωγή της δημιουργικότητας μέσα από αυτό.

 

Θα ολοκληρωθεί η όμορφη βραδιά με το γλέντι της ψυχής από το συγκρότημα του Γιάννη Τσικριτσάκη στους ρυθμούς του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, στον χώρο της τρίτης σκηνής, με τα κεράσματα του καλέσματος του Συλλόγου Γυναικών Γαλιάς.

Ελάτε όλοι σ’ αυτό το κάλεσμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ γιατί;

 

ΓΙΑΤΙ ΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ!

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”]

 

  30 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα