Ημέρες Τουρισμού και στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

mesaralive.gr  26 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ημέρες Τουρισμού και στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται και φέτος από Περιφέρεια, Δήμους και φορείς της Κρήτης σημαντικές εκδηλώσεις οι οποίες απευθύνονται στους επισκέπτες του νησιού. Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου.

 Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην ανάδειξη, προβολή  του Τουρισμού και του Πολιτισμού της Κρήτης αλλά και της μοναδικής Κρητικής φιλοξενίας.

Παράλληλα, στις 27 Σεπτεμβρίου  ημερομηνία η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970 ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, τα   μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Καντάνου – Σελίνου, Αγίου Νικολάου, Χερσονήσου, Ιεράπετρας, Ρεθύμνης, Σητείας και στο Δήμο Αγίου Βασιλείου όπως προαναφέρθηκε.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Αγίου Βασιλείου θα πραγματοποιηθούν διήμερες  εκδηλώσεις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Πλακιά με  τη  στήριξη  του  δήμου,  του  Συλλόγου  Γυναικών  και  όλων  των  τουριστικών  φορέων  αλλά  και  των  παραγωγικών  τάξεων  της περιοχής .

Σάββατο στις 18.00 Εγκαίνια και ξενάγηση του λαογραφικού μουσείου στην Μύρθιο. Κέρασμα από τον πολιτιστικό σύλλογο και τις γυναίκες του χωριού.

20.00- Η παρέα από το χωριό Βρύσες θα ξεκινήσει την καντάδα με λύρα και τραγούδι σε όλα τα στενά του Πλακιά.

Κυριακή 27. 09 στις 16.00, έκθεση  τοπικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης. Στις 17.00, βαρκάδα στον κόλπο του Πλακιά από το λιμάνι ως τις Γονάτες (Τρύπες) στον Παλιγκρεμνο.

Στις 18.00 θα ξεκινήσει ο τρύγος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών, στο «κόψιμο» του μούστου και να δουν πως παράγεται το κρασί και η ρακί και να γευτούν τη μουσταλευριά.

Μετά θα τιμηθούν οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες – επισκέπτες με βράβευση

Χορός-τραγούδι με παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα και δωρεάν εδέσματα με άφθονο κρασί.

 

mesaralive.gr  26 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα