ΗΠΑ: Στους 47 έφτασαν οι θάνατοι από... το άτμισμα

  23 November, 2019 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ
ΗΠΑ: Στους 47 έφτασαν οι θάνατοι από... το άτμισμα

Αμερικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη 2.290 επιβεβαιωμένες και πιθανές περιπτώσεις και 5 επιπλέον θανάτους από μια μυστηριώδη αναπνευστική ασθένεια, που συνδέεται με το άτμισμα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων στους 47 για φέτος.

Την περασμένη εβδομάδα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ κατέγραψε 2.172 περιπτώσεις και 42 θανάτους από την ασθένεια.

Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δήλωσαν πρόσφατα ότι το οξικό άλας της βιταμίνης Ε, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε παράνομα προϊόντα ατμίσματος, που περιέχουν συστατικά μαριχουάνας , βρέθηκε σε όλα τα δείγματα πνευμόνων από τους 29 ασθενείς που εξετάστηκαν. Για το σκοπό αυτό, εξάλλου, το CDC θεωρεί το συγκεριμένο στοιχείο της βιταμίνης E σαν «χημικό που προκαλεί ανησυχία».

Σημειώνεται πως από τις 20 Νοεμβρίου, επιβεβαιωμένοι θάνατοι αναφέρθηκαν σε 25 πολιτείες και στην περιφέρεια της Κολούμπια, ανέφερε το CDC. Η Λουιζιάνα έγινε το νεώτερο κράτος για να αναφέρει έναν θάνατο από την ασθένεια. Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων προέρχεται από τον Ιλινόις, το οποίο έχει μέχρι στιγμής αναφέρει 5 θύματα και 187 ασθένειες.

 

  23 November, 2019 ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑEY ZHNΑΡΘΡΑ