Hράκλειο: 18χρονη νοσηλεύεται στην εντατική με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας

  03 October, 2018 ΑΡΘΡΑ
Hράκλειο: 18χρονη νοσηλεύεται στην εντατική με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας

Αγωνία για την οικογένεια της κοπέλας

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται εδώ και λίγες μέρες  18χρονη κοπέλα, παρουσιάζοντας συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα Πατρις σε σημερινό της θέμα, εξαιτίας επιπλοκών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, η κοπέλα υπεβλήθη σε τραχειοστομία.

Σύμφωνα με τον διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. Γιάννη Τασσόπουλο, ακόμα δεν μπορεί να γίνει λόγος για επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιου του Δυτικού Νείλου.

Στο εργαστήρι κλινικής ιολογίας του ΠΑΓΝΗ έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να διεξάγονται εργαστηριακοί έλεγχοι, ενώ δείγματα έχουν σταλεί και στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης το οποίο θα βγάλει και το τελικό πόρισμα για το αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό.

Όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο  διευθυντής της ΜΕΘ Δημήτρης Γεωργακόπουλος η κλινική εικόνα της  18χρονης δείχνει ότι θα παει καλά.

Τέλος να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δύο είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη κι αφορούσαν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

  03 October, 2018 ΑΡΘΡΑ