Ηράκλειο: Αγχώδης φοιτητής έβγαλε..μαχαίρι σε φασαριόζο γείτονα

  08 February, 2019 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Αγχώδης φοιτητής έβγαλε..μαχαίρι σε φασαριόζο γείτονα

ήταν πολύ πιεσμένος λόγω..εξεταστικής

Το άγχος της εξεταστικής και το ότι δεν μπορούσε να βρει ησυχία στην πολυκατοικία που διέμενε “έστειλαν” 18χρονο φοιτητή στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απειλής και της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού.

Σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρει ότι ο 18χρονος φοιτητής, ο οποίος δικάστηκε την Πέμπτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, περιγράφεται ως ένα ήσυχο παιδί, ευγενικό και αφοσιωμένο στις σπουδές του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω εξεταστικής το άγχος του είχε κορυφωθεί. Σε αυτήν την αγωνία ήρθαν να προστεθούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε.

Ο νεαρός αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη, ζητώντας του να παρέμβει καθώς λόγω της φασαρίας δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στα μαθήματά του, ούτε να κοιμηθεί.

Ο 18χρονος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε να χτυπάει την πόρτα του ιδιοκτήτη, κρατώντας ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του, διαμαρτυρόμενος για τις συνεχείς οχλήσεις που είχαν «τσακίσει» το νευρικό του σύστημα.

Ο νεαρός, συνειδητοποιώντας ότι κρατούσε μαχαίρι, το άφησε σε μία άκρη, ζητώντας συγνώμη από τον ιδιοκτήτη για τη συμπεριφορά του. Ισχυρίστηκε ότι καθάριζε ένα φρούτο, άκουσε πάλι φασαρία και σε μία «έκρηξη» κατέβηκε στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη χωρίς να αντιληφθεί ότι κρατούσε το μαχαίρι.

Τελικά ο νεαρός απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απειλής μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν τον απείλησε, ωστόσο για την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών. Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να καταδικαστεί σε ποινή 10 ημερών, όμως η υπεράσπιση ζήτησε εφέσιμη ποινή.

«Δεν θα ήθελα να σας έχω γείτονα» είπε μάλλον αστειευόμενη η πρόεδρος στον 18χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί συνεδρίες για τη διαχείριση του άγχους.

 

  08 February, 2019 ΑΡΘΡΑ