Ηράκλειο: Βούτυρο κατανάλωσε η 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ

  11 December, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Βούτυρο κατανάλωσε η 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 17χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς έμεινε αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή.

Κρήτη: Σταθεροποιήθηκαν οι ζωτικές λειτουργίες της 17χρονης -Ανησυχία για τις βλάβες στον εγκέφαλο
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο ίδιος ενημερώθηκε ότι το 17χρονο κορίτσι, που γνώριζε ότι είχε αλλεργία, διέθετε μαζί του και έκανε ένεση αδρεναλίνης, ωστόσο βρέθηκε από συμμαθήτριές του αναίσθητο μέσα στο δωμάτιο που διέμενε.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία, και κλινικά και από την απεικόνιση, ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή» ανέφερε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης, που ενημέρωσε και τους γονείς του παιδιού, οι οποίοι έφτασαν στο Ηράκλειο το βράδυ της Κυριακής.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 17χρονη που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά κατανάλωσε από συσκευασμένο βούτυρο σε ψωμί που άλειψε σε ψωμί. Ένιωσε αμέσως αδιαθεσία και ανέβηκε κατευθείαν στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης. Επειδή η ώρα περνούσε και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις, ξεκίνησε αμέσως ΚΑΡΠΑ και στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  11 December, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα