Ηράκλειο: Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

  19 May, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Ηράκλειο.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης οργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου  στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού (συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας). Προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ την ιστορική αναφορά έκανε  ιστορικός  Ιωάννα Αϊνατζοπούλου.

Στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και κατάθεση στεφάνων από τους βουλευτές Ηρακλείου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης,  τον Δήμαρχο  Ηρακλείου, τους εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών-Σωμάτων Ασφαλείας, τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, των Ποντιακών σωματείων-Συλλόγων Ηρακλείου, των Μικρασιατών και των Αντιστασιακών οργανώσεων.

 

  19 May, 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα