Ηράκλειο: Ένοχος ο λυράρης για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου

  11 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Ένοχος ο λυράρης για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 67χρονο λυράρη που κατηγορείται ότι υπό καθεστώς απειλών και βίας εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ένα αγοράκι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive.gr, ο 67χρονος, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, δικάστηκε σήμερα για τα αποδιδόμενες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς η δίκη για τις κακουργηματικές κατηγορίες δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Σε αντίθεση με την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του 67χρονου, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώο έναν 47χρονο γιατρό, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας άπαξ τελεσθείσας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μια δικαίωση για τον γιατρό, που ενεπλάκη άθελά του σε μια απίστευτη περιπέτεια χωρίς να γνωρίζει ότι το ραντεβού που είχε κλείσει διαδικτυακά αφορούσε ένα ανήλικο αγόρι και όχι έναν ενήλικα, όπως θεωρούσε. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, επικαλέστηκε μια πρόφαση και έφυγε αμέσως, όπως είχε γίνει γνωστό τότε.

Ηράκλειο: Οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχος ο λυράρης
Ο λυράρης, ο οποίος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για τις εξής κατηγορίες:

Της παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση.
Της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των 12 ετών.
Διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση.
Χρησιμοποίηση, διαβίβαση, διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από τη χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση.
Παράνομη οπλοκατοχή.
Για κάθε μία από τις τρεις πρώτες κατηγορίες επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 2 ετών, για την 4η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ για την 5η πράξη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών και χρηματική ποινή 100 ευρώ. Η συνολική ποινή φυλάκισης, κατά συγχώνευση, ανέρχεται σε 64 μήνες.

Πολιτική αγωγή: «Έλαμψε η αλήθεια»
Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας κ. Έφη Σωμαρά και κ. Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσαν μετά την απόφαση: «Έλαμψε η αλήθεια κι αποδείχθηκε πλήρως η ειλικρίνεια, η γνησιότητα και η αξιοπιστία όσων έχει καταθέσει το ανήλικο θύμα. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας από τη δικαστική απόφαση και την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου». Σημείωσαν, ακόμα, ότι η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη «κι αυτό είναι ενδεικτικό της επικινδυνότητάς του» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Υπεράσπιση: Ο ισχυρισμός περί ακυρότητας και η αθώωση
Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιάννης Βέρρας τόνισε: «Η υπεράσπιση του 1ου κατηγορουμένου ζήτησε να ανασταλεί η δίκη εις βάρος του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, παρά ταύτα το δικαστήριο διέταξε την πρόοδο της δίκης, με τον δικηγόρο του να εμμένει ότι η διεξαγωγή της δίκης πάσχει από ακυρότητα. Όσον αφορά στον γιατρό, αθωώθηκε περίτρανα, καθώς απεδείχθη ανεπιφύλακτα αυτό που από την πρώτη στιγμή φώναζε, ότι ήταν αθώος!».

 

  11 March, 2024 ΑΡΘΡΑ