Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της

  25 October, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Παραδόθηκε η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα παραδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, συνοδεία του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα.

Η γυναίκα, που είχε «εξαφανιστεί» μετά την επίθεση και την αναζητούσαν οι Αρχές, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «neakriti», η 38χρονη παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές περίπου 36 ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου και το τέταρτο 24ωρο από την τέλεση της πράξης της ενώ ήδη από τη Δευτέρα το μεσημέρι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η 38χρονη, μεταδίδει το «neakriti», βρισκόταν σε επαφή από την Κυριακή με τον δικηγόρο της, για να παραδοθεί. Η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι φοβόταν να παραδοθεί για αντίποινα ενώ όπως έχει πει σε δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης έριξε το οξύ γιατί «θόλωσε» μετά από καβγά με τον 36χρονο.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Alpha, είχε δηλώσει πως εκείνη πέταξε το καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της και πως «δεν αισθάνεται περήφανη για την πράξη της». Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια η 38χρονη, είχε συναντήσει συνολικά τέσσερις φορές τον 36χρονο στο ξενοδοχείο, μέσα σε διάστημα 40 ημερών καθώς όπως είπε «είχε ακόμη αισθήματα για εκείνον».

«Δεν είχε σχεδιάσει τίποτα» είπε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας για την επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη
Παράλληλα, ο κ. Λύτρας επεσήμανε πως η 38χρονη είναι έτοιμη να τα εξηγήσει όλα στην ανακρίτρια ενώ ως προς το καυστικό υγρό που έριξε στον 36χρονο ανέφερε πως «δεν είχε σχεδιάσει τίποτε. Είχε παραγγείλει μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού, ως απλό καθαριστικό».

Τι αναμένεται να καταθέσει η 38χρονη
Η 38χρονη, γράφει το «cretapost», αναμένεται να καταθέσει στις Αρχές ότι δέχεται απειλές για την ζωή της ενώ θα παραδώσει ηχογραφημένες συνομιλίες και θα ζητήσει την προστασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της, με δηλώσεις του, στέκεται στο πλευρό του εν διαστάσει συζύγου της και θύματος της 36χρονης λέγοντας πως «η κόρη μου λέει ψέματα, δεν κακοποιήθηκε από τον σύζυγο της» ενώ ταυτόχρονα είχε προβεί σε δημόσια έκκληση προς την κόρη του να παραδοθεί.

Αρνείται ότι έστελνε «ροζ» φωτογραφίες στον αδερφό του θύματος
Νωρίτερα, το οικογενειακό περιβάλλον του 36χρονου ανέφερε ότι η γυναίκα έστελνε «ροζ» φωτογραφίες στον αδερφό του θύματος. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, δεν δίστασε να τον προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, εκτιμώντας ότι δεν επέλεξε καθόλου τυχαία τον συγκεκριμένο άνδρα, καθώς τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό της από τον 36χρονο. Και όπως εκτιμά ο ίδιος, δεν αποκλείεται η 38χρονη να το έκανε αυτό για να συναντηθεί μαζί του και να του επιτεθεί. Την ίδια ώρα, η 38χρονη αρνείται ότι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.

Στο Θριάσιο ο 36χρονος – Χειρουργείο για να σωθεί το μάτι του
Στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του Θριάσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το Σάββατο ο 36χρονος από την Κρήτη που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό.

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής του Θριάσιου Μαρία Καλοφώνου, η οποία είναι και η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη σοβαρότητα του νέου περιστατικού.

Σύμφωνα με την ίδια πρόκειται για χημικό έγκαυμα βαθύ από οξύ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο οξύ, πιθανότατα νιτρικό οξύ και βιτριόλι μαζί. Έχει κάψει τμήμα του προσώπου, έχει κάψει τράχηλο, τον λαιμό δηλαδή, τον θώρακα και λίγο χέρι» υποστήριξε εξηγώντας πως «το σοβαρότερο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι έχει ένα βαρύ έγκαυμα στα μάτια και η ανησυχία μας είναι πώς θα μπορούμε να συνδυάσουμε τις δύο θεραπείες γιατί χρειάζεται κάτι πολύ εξειδικευμένο για τα μάτια».

«Είναι ένα περιστατικό που ανήκει στα επείγοντα. Το χειρουργείο θα είναι γρήγορο» ανέφερε επίσης η γιατρός για την περίπτωση του 36χρονου.

 

  25 October, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα