Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 66χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

  01 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 66χρονος που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 66χρονος από το Ηράκλειο για την υπόθεση με τον ανήλικο ο οποίος κατήγγειλε τον βιασμό και την εκμετάλλευσή του από τον κατηγορούμενο, που σήμερα, κατά την απολογία του, επανέλαβε πως είναι αθώος για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο συνήγορος του 66χρονου, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό εύρημα» εις βάρος του κατηγορουμένου, καθώς, όπως υποστήριξε, «όλη η κατηγορία μέχρι αυτή τη στιγμή εδράζεται σε μια περιγραφή την οποία κάνει ο ανήλικος».

Από την πλευρά του ανηλίκου και της οικογένειάς του, η δικηγόρος τους σημείωσε ότι ο ανήλικος, μετά την απόφαση για προφυλάκιση του 66χρονου, «νιώθει πιο ήρεμος», συμπληρώνοντας ότι «η οικογένεια νιώθει ικανοποίηση από την απόφαση για προφυλάκιση». Επίσης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ, εκ μέρους της οικογένειας, για τον τρόπο που έχουν προφυλάξει «στοιχεία ταυτοπροσωπίας του ανηλίκου», ενώ ζήτησε «να ανοίξουν στόματα και να ειπωθούν αλήθειες» στη βάση αναζήτησης «άλλων πιθανών θυμάτων του 66χρονου».


Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 66χρονο αφορά βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και άπαξ, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία τελεσθείσα διά της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα. Ανάμεσά τους ένας 46χρονος γιατρός, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και, με απόφαση της Διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

 

  01 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα