Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη

  16 October, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αγνοούμενη

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή  πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης γυναίκας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, κοστίζοντας την ζωή σε έναν άνδρα 50 ετών.

Και ενώ ο 50χρονος δεν κατάφερε να σωθεί, δυο γυναίκες απεγκλωβίστηκαν σώες 2 γυναίκες στη Λυγαριά, ενώ σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 30 άτομα σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να φέρουν αποτέλεσμα και ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ σήμερα θα συνδράμει και ειδική ομάδα υποβρύχιων αποστολών.

Η αγνοούμενη γυναίκα φέρεται να επέβαινε στο ίδιο όχημα που επέβαινε και ο άντρας που εντοπίστηκε νεκρός. Μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, η συζυγός μου έκλαιγε και φώναζε

Για τη σύζυγό του, η οποία αγνοείται ακόμη, μίλησε σήμερα ο σύζυγος της, ο οποίος αποκάλυψε πώς κατάφερε και επικοινώνησε μαζί της στο τηλέφωνο λίγο πριν χάσει τα ίχνη της. Ο ίδιος μία ημέρα μετά την φονική κακοκαιρία ψάχνει ακόμη στην παραλία τη σύζυγό του.

«Πριν μία ώρα είχαν φύγει από το σπίτι. Καταλάβαμε πως η γυναίκα μου έκλαιγε, φώναζε. Μετά από ένα λεπτό με παίρνει ο Κώστας και μου λέει κάλεσε το 112. Τότε η γυναίκα μου άρχισε να φωνάζει πιο πολύ. Το κλείνουμε το τηλέφωνο και παίρνουμε το 112, μας συνδέουν με την Πυροσβεστική. Μετά παίρναμε τηλέφωνο τον Κώστα και τη μαμά και κανείς δεν το σήκωσε», ανέφερε ο σύζυγος της αγνοούμενης τονίζοντας πως "την ακούγαμε να κλαίει και να φωνάζει.

«Μετά που τελειώσαμε με το 112, βάλαμε ρούχα της θάλασσας αλλά με δυσκολία. Περάσαμε στο αντίθετο ρεύμα, ήρθαμε γρήγορα, βρήκαμε το ξενοδοχείο και .... είδαμε το ΙΧ που είχε σφηνώσει. Εγώ με τον γιο μου βρήκα τον Κώστα (σ.σ. το θύμα της κακοκαιρίας)», ανέφερε ο σύζυγος τονίζοντας πως το τζάμι του ΙΧ ήταν σπασμένο που σημαίνει πως ενδεχομένως τράκαρε.

 

  16 October, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα