Ήταν και στο δάσος του Ρούβα! (φωτο)

  14 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ήταν και στο δάσος του Ρούβα! (φωτο)

Υγειονομική κάλυψη 39ης Παγκρήτιας ορειβατικής συνάντησης και 6ημερη υπηρεσία πυρασφάλειας.

Στο Λάκκο του Ρούβα (υψ. 950μ) με το πέτρινο εκκλησάκι του Αι Γιάννη, το ορειβατικό καταφύγιο και τα πανύψηλα πλατάνια, ασφένδαμους και πρίνους, πραγματοποιήθηκε η 39η Παγκρήτια Ορειβατική Συνάντηση στις 7-8 Σεπτέμβρη 2019 με διοργανωτή και οικοδεσπότη τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Ο.Σ.) Μοιρών και συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Φαιστού. Στην συνάντηση συμμετείχαν 270 περίπου ορειβάτες από όλους τους ορειβατικούς συλλόγους του νησιού καθώς και από τον φυσιολατρικό σύλλογο της Αθήνας.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών κ Ναυαγοσωστών Μοιρών, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών ήταν φυσικά εκεί με δύναμη 13 Εθελοντών για να καλύψει πρωτοβοηθητικά την συνάντηση του 2ημέρου και να συνοδεύσει τους ορειβάτες το πρωί την Κυριακής στην καθιερωμένη ορεινή πεζοπορία προς την κορυφή "2 πρίνοι" και την επιστροφή τους στην κατασκήνωση, από το μονοπάτι του "Μέσα Ρούβα".
Παράλληλα από το απόγευμα της Τρίτης 3/9 και καθημερινά έως και την Κυριακή 8/9 οι πιστοποιημένοι Εθελοντές πυροσβέστες του τμήματος Μοιρών του Ε.Ε.Σ. έκαναν υπηρεσία πυρασφάλειας στο δάσος του Ρούβα (λόγω παράλληλων εκδηλώσεων του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου) μετά από αίτημα του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πόμπιας και συνεννόηση με τον Δ. Φαιστού για την χρήση των οχημάτων του δήμου.
«Η περιοχή του Ρούβα είναι τόπος ιστορικής μνήμης, χώρος ελευθερίας των επαναστατών, οπλαρχηγών, χαίνιδων κατά την Ενετοκρατία, Τουρκοκρατία και τη Γερμανική κατοχή. Είναι ευτύχημα για την περιοχή μας ένας τέτοιος ιστορικός τόπος να είναι παράλληλα και τέτοιας φυσικής ομορφιάς και ως τέτοιον οφείλουμε όλοι να τον προστατέψουμε, να τον αναδείξουμε και να τον διαφυλάξουμε ώστε να παραδωθεί ανέπαφος στις επόμενες γενιές», αναφερει η ανακοινωση την οποία υπογραφει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
 

 

  14 September, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα