Ζητούν αναβολή της δίκης για το “τσιγαράδικο” του Rosetta-Το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί

mesaralive.gr  09 September, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ζητούν αναβολή της δίκης για το “τσιγαράδικο” του Rosetta-Το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί

Η υπεράσπιση ζητά να αναβληθεί η δίκη και να συνταχθεί εκ νέου και μεταφρασμένο το κατηγορητήριο, όπως είχε γίνει και στην πολύκροτη δίκη της Siemens.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για το «τσιγαράδικο» του φορτηγού πλοίου Rosetta, το οποίο είχε εντοπιστεί να μεταφέρει στα αμπάρια εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των αλλοδαπών κατηγορουμένων (επτά Αιγυπτίων)  ζήτησαν να κηρυχθεί ως απαράδεκτη η κλήτευση των κατηγορουμένων επειδή το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί στην γλώσσα τους...

Η υπεράσπιση ζητά να αναβληθεί η δίκη και να συνταχθεί εκ νέου και μεταφρασμένο το κατηγορητήριο, όπως είχε γίνει και στην πολύκροτη δίκη της Siemens.

Η εισαγγελέας έδρας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος της αναβολής.

Σημειώνεται ότι συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι δεκατρείς. Εκτός από τους επτά Αιγύπτιους, πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, είχαν συλληφθεί και έξι ντόπιοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται κατά τη μεταφορά στην ακτή μέρους της παρτίδας των λαθραίων τσιγάρων που μετέφερε στα αμπάρια του το πλοίο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2015 όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για τις ύποπτες κινήσεις του πλοίου ανοιχτά του Μακρύ Γιαλού. 

Οι Αρχές μετά από μεγάλη κινητοποίηση, συνέλαβαν ως εμπλεκόμενους δύο ψαράδες, οι οποίοι φέρονται να επιχείρησαν να μεταφέρουν τα τσιγάρα με αλιευτικό σκάφος (τελικά τα πακέτα με τα λαθραία βρέθηκαν πεταμένα στην θάλασσα) και τρεις ακόμα ντόπιους, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε αγροικία και τους αποδίδεται ότι θα βοηθούσαν στην παραλαβή των λαθραίων τσιγάρων.

Οι διαφυγόντες δασμοί για τα λαθραία τσιγάρα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο υπολογίζονται σε περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  09 September, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα