Ιατρείο στα Μάταλα και 12ωρη λειτουργία σε Τυμπάκι και Αγ. Δέκα

mesaralive.gr  12 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ
Ιατρείο στα Μάταλα και 12ωρη λειτουργία σε Τυμπάκι και Αγ. Δέκα

φωτο:mesaralive.gr

Την λειτουργία νέου ιατρείου στα Μάταλα, 12ωρη λειτουργία του Ιατρείου στο Τυμπάκι, καθώς και 12ωρη λειτουργία του ΠΙ Αγίων Δέκα, εμπεριέχει η πρόταση της ΔΥΠΕ Κρήτης για τη Μεσαρά, πέρα της λειτουργίας των δομών όπως αυτές λειτουργούν σήμερα.

«Η πρότασή μας είναι να κρατήσουμε όλες τις μονάδες που υπάρχουν και να ενδυναμώσουμε με 12ωρο το ιατρείο στο Τυμπάκι καθώς και στους Αγίους Δέκα. Επίσης θέλουμε να προγραμματίσουμε και σχεδιάζουμε και τη λειτουργία νέου ιατρείου στα Μάταλα» είπε ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ηγουμενίδης.

Με δεδομένες ωστόσο τις υπάρχουσες ανάγκες, την ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν μετακινούνται γιατροί από περιφερειακά ιατρεία για να καλύψουν τα Κέντρα Υγείας, τα κλειστά περιφερειακά ιατρεία, είναι φυσιολογικό να υπάρχει δυσπιστία και αντιδράσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την υγεία που πραγματοποιήθηκε στις Μοίρες. Δημότης Γόρτυνας τόνισε ότι το ΠΙ Αγίων Δέκα είναι κλειστό εκφράζοντας την ανησυχία του, ενώ και ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης τόνισε ότι πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να υπάρξει ενδυνάμωση του ΠΕ σε Μιαμού – Λέντα καθώς και του ΠΙ Αγίων Δέκα.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Αρμουτάκης, είχε από την αρχή της τοποθέτησής του τονίσει ότι αυτό που απαιτείται είναι να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να κατέβουν στο Νότο, να επανδρωθεί και να λειτουργήσει το Πολυδύναμο Ιατρείο Τυμπακίου και να χαρακτηριστεί το ΚΥ Μοιρών άγονο.

 

mesaralive.gr  12 August, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ