Ιεράπετρα: Χωρίς ενεργή εστία σήμερα το πρωί- μάχη μέχρι την πλήρη κατάσβεση

  04 July, 2025 ΑΡΘΡΑ
Ιεράπετρα: Χωρίς ενεργή εστία σήμερα το πρωί- μάχη μέχρι την πλήρη κατάσβεση

Συνεχίζουν τη μάχη για ένα ακόμα 24ωρο οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να κατασβέσουν πλήρως τη φωτιά στην Ιεράπετρα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πύρινη λαίλαπα είχε περιοριστεί καθώς δεν υπήρχε ενεργή εστία που να ανησυχεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ωστόσο έως ότου σβήσει και το τελευταίο καντηλάκι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσκόλεψαν εξ' αρχής οι ισχυροί άνεμοι. Μέχρι αργά χθες το βράδυ υπήρχε ανησυχία στις περιοχές γύρω από τα Φέρμα. Παρότι δεν είναι ακόμα δυνατό να υπάρξει απολογισμός του καταστροφικού περάσματος της πύρινης λαίλαπας, έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες, αλλά και σε σπίτια, καθώς και στο σύστημα ύδρευσης. Πολλοί είναι οι κάτοικοι που δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους ενώ κλειστές παραμένουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν.

Στο νησί έφτασε και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού όπου λαμβάνει καταθέσεις από τους πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που την προκάλεσαν.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες, 50 πυροσβεστικά οχήματα και 10 ελικόπτερα, με τη βοήθεια εθελοντών και ιδιωτικών βυτίων που έχουν φτάσει απ’ όλη την Κρήτη, μάχονταν υπό αντίξοες συνθήκες για να περιορίσουν τις φλόγες από τις αναζωπυρώσεις.

 

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέστρεψε ότι έβρισκε στο διάβα της. .

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού  Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν:

• η Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού και

• οι Δημοτικές Κοινότητες Ιεράπετρας και Αγίου Ιωάννου.

Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από δασικές πυρκαγιές και ισχύει για τρεις μήνες, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

 

  04 July, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα