Ίμια: Τουρκικό σκάφος ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος»

  18 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Ίμια: Τουρκικό σκάφος ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος»

Επικίνδυνοι ελιγμοί σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου SG είχαν ως αποτέλεσμα να ακουμπήσει με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος». Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στα Ίμια σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onalert.gr, το επεισόδιο σημειώθηκε επίσης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής, στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τον ιστότοπο protohema.gr, μία τουρκική ακτοφυλακίδα -SG αναφέρεται στη ναυτική ορολογία - που κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz».

 

H κανονιοφόρος «Νικηφόρος»

Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο. Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια. Ενώ έκανε μανούβρες γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο.

Το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» ακούμπησε την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην αριστερή πλευρά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστεί βλάβη ή άλλες αβαρείες και ούτε έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

 

Το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz

Αυτή την ώρα, το τουρκικό περιπολικό «Köyceğiz» έχει απομακρυνθεί από τα Ίμια και κινείται με κατεύθυνση προς βορρά και προς τα εκεί πλέει και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» που έχει απομακρυνθεί από τις νησίδες.

Για το περιστατικό ενημερώνεται από το πρώτο λεπτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ενώ αναμένονται και τα διπλωματικά αντίμετρα στην ακραία τουρκική πρόκληση.

 

neakriti.gr

 

  18 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα