Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Δωδεκάνησα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα
Σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Πιο αναλυτικά, ο σεισμός σημειώθηκε στις 17:38, με το επίκεντρο να είναι στη θαλάσσια περιοχή 104 χιλιόμετρα νότιο ανατολικά της Καρπάθου ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 23,8 χλμ.
"Καμία σχέση με την Τουρκία"
Καμία σχέση με την Τουρκία δεν έχει ο σεισμός που σημειώθηκε στην Κάρπαθο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
Το επίκεντρο του ήταν στο προωθημένο ελληνικό τόξο νότια της Ρόδου και της Καρπάθου και ήταν ένα γεγονός "άπαξ και πέρασε" πρόσθεσε ο κ. Λέκκας που ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός.
Δείτε επίσης
- Βορίδης: «Η Κρήτη έχει γίνει νέα πύλη εισόδου»
- Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι
- Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ- Μάχη για τη δεύτερη θέση
- Καρκίνος: Τεστ αίματος τον εντοπίζει τρία χρόνια πριν από τη διάγνωση
- Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς σήμερα Δευτέρα
Σχετικά άρθρα
- Σεισμός 5.8R στη Ρόδο λίγο μετά τις 2 π.μ. - Αισθητός και στην Κρήτη
- Μιανμάρ: Βιβλική καταστροφή από τον φονικό σεισμό
- Δεν θα περιμένουμε πάρα πολύ καιρό - Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί για σεισμό έως και 7,6 Ρίχτερ
- Ισχυρός σεισμός στην Αστυπάλαια- αισθητός και στη Μεσαρά
- Γ. Παπαδόπουλος: Ηχηρή προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα