Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου

  30 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου

Ο σεισμός έγινε στις 03:28 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με το επίκεντρο να είναι 134 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου και 67 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 29.7 χιλιόμετρα, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, με την σεισμική δόνηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή και να προκαλεί αναστάτωση λόγω και του προχωρημένου της ώρας.

Σημειώθηκε στην ίδια περιοχή με τον σεισμό μεγέθους 4,6 Ρίχτερ που έγινε χθες το μεσημέρι. Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για ζημιές ή προβλήματα στα νησιά των Δωδεκανήσων.

Σειρά μετασεισμών με μεγαλύτερο στα 4 Ρίχτερ

Τον ισχυρό σεισμό ακολούθησε ένας εξίσου δυνατός μετασεισμός, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο μετασεισμός σημειώθηκε στις 04:10 τα ξημερώματα, με επίκεντρο 78 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 72 χιλιόμετρα. Εκτός των 4 Ρίχτερ, έγιναν άλλοι 7 μετασεισμοί μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, 3,4 Ρίχτερ, τρεις στα 3,5 Ρίχτερ, ένας στα 3,8 και ένας στα 3,3 Ρίχτερ, σε διάστημα δύο ωρών.

Καθυσηχαστικός ο Ευθύμης Λέκκας

Μιλώντας στο Open, ο καθηγητής σεισμολογίας, Ευθύμης Λέκκας, για τις σεισμικές δονήσεις στην Κάρπαθο ήταν καθησυχαστικός. Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με την σεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη από το νησί της Καρπάθου και η κατεύθυνση των ρηγμάτων, δείχνει πως κινείται προς την άλλη πλευρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. H σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το ρήγμα στην Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά.

iefimerida.gr

 

  30 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα