Ξανά στην επιφάνεια η υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας εναντίον  ζευγαριού στη Μεσαρά

  02 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ξανά στην επιφάνεια η υπόθεση της δολοφονικής απόπειρας εναντίον  ζευγαριού στη Μεσαρά

6 χρόνια μετά παραμένουν αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του Δράστη

Υπόθεση  που κρύβει ανατροπές, χαρακτηρίζεται απο αστυνομικούς και νομικούς η δολοφονική απόπειρα που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2012 στο Καλαμάκι της Μεσαράς.

Το ζευγάρι σώθηκε ,σαν από θαύμα, καθώς κατάφερε να βγεί αλώβητο από τη δολοφονική αυτή ενέδρα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε  «γαζώθηκε» από σφαίρες.

Κι ενώ οι αστυνομική έρευνα για μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν συνεχώς μπροστά σε αδιέξοδο αναφορικά με την ταυτότητα και τις επιδιώξεις του δράστη, μια αιφνίδια αστυνομική επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα από τη Μεσαρά, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το Καλασνικοφ, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί το βράδυ της απόπειρας.

Ο 38χρονος  που ήταν κουμπάρος σε γάμο, ενώ κατευθυνόταν στον τόπο της δεξίωσης, είχε υποβληθεί σε αστυνομικό έλεγχο, στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του το καλάσνικοφ, για το οποίο η εγκληματολογική εξέταση έδειξε ότι ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην  ένοπλη επίθεση.

Στην πρώτη του κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι το όπλο του το είχε δώσει ένας Αλβανός.

Όταν πλέον η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο ο 38χρονος ,άλλαξε την κατάθεση του, δημιουργώντας νέα δεδομένα .Ενώπιον των δικαστών δήλωσε ότι κάτοχος του όπλου ήταν ένας συνταξιούχος από τη Μεσαρά. «Αυτός μου το έδωσε, για να παίξω στο γάμο για το καλό» είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη 38χρονος απαλλάχτηκε  από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ο συνταξιούχος από τη Μεσαρά που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, δήλωνει σε όλους τους τόνους την αθωότητα του,υποστηρίζοντας πως έπεσε θύμα πλεκτάνης . Την ίδια στιγμή η υπερασπιστική γραμμή κάνει λόγο για έναν άνθρωπο με «λευκό» μέχρι σήμερα ποινικό μητρώο που δεν έχει καμία σχέση με τα όπλα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του cretalive.gr, ο δράστης που πυροβόλησε για να σκοτώσει, φέρεται να είχε στόχο άλλο αυτοκίνητο.

Η εκδίκαση της  πολύκροτης αυτής υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου, με την απολογία του κατηγορούμενου.

 

  02 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα