Ξεκινάει σήμερα το Συνέδριο της ΝΔ: Ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας από Μητσοτάκη

  05 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ξεκινάει σήμερα το Συνέδριο της ΝΔ: Ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας από Μητσοτάκη

Με στόχο να εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας, στην τελική ευθεία για την μάχη των ευρωεκλογών, ξεκινά σήμερα στο Ζάππειο το 15ο συνέδριο της ΝΔ.

Την έναρξη των εργασιών θα κάνει στις επτά το απόγευμα με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να εκφράσει την ανάγκη για συστράτευση της κεντροδεξιάς παράταξης σε μία κρίσιμη αναμέτρηση για την χώρα και την θέση της στην Ευρώπη. Το συνέδριο χαρακτηρίζεται ιστορικό καθώς συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, αλλά και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα υπό την ηγεσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού το Ζάππειο είναι συνυφασμένο με την υπογραφή της Συνθήκης ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ από τον ιδρυτή του ΝΔ. «Πρόκειται για το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την κράτησε όρθια σε καιρούς κρίσης και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ξανά τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη», όπως σημειώνουν στελέχη της Πειραιώς.


Έμφαση Μητσοτάκη στον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας
Ο σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι κάτι που αναμένεται να υπογραμμίσει και ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, στην οποία θα σημάνει παράλληλα και κομματική πανστρατιά. Η διεξαγωγή του συνεδρίου γίνεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται πίεση από μία σειρά γεγονότων και παρότι δεν απειλείται από την αντιπολίτευση θα αποτελέσει μία ισχυρή ένεση τόνωσης του ηθικού για όλα τα στελέχη. Η ευρωκάλπη κρύβει παγίδες και αυτές θέλει να απενεργοποιήσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να μην υπάρξει αμφισβήτηση της κυριαρχίας που έχει η ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό. Βασικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, ο περιορισμός των απωλειών που καταγράφονται στα δεξιά και η αποχή. Το διακύβευμα αυτό ανέδειξε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας ότι «η ΝΔ άντεξε 50 χρόνια ως κόμμα εξουσίας, ως μεγάλη παράταξη, γιατί είχε τη δυνατότητα δημοκρατικής έκφρασης όλων των διαφορετικών απόψεων. Αυτό θα συμβεί και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Όμως στο τέλος της ημέρας, σε όλες τις μάχες για την πατρίδα, που έβαζε πάντοτε την πατρίδα πάνω και από το ίδιο το κόμμα, ήταν και παραμένει ενωμένη».

Με Καραμανλή και Σαμαρά το συνέδριο της ΝΔ
Το παρών θα δώσουν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι, όμως, έχουν ενημερώσει τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής ότι δεν θα τοποθετηθούν από το βήμα του Συνεδρίου. «Δεν μπορώ να ανατρέξω με βάση και τις δυσκολίες και τις πολλές εισαγόμενες κρίσεις, πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, πιο ενωμένο το κόμμα και αναφέρομαι και στους πρώην προέδρους της ΝΔ», απάντησε ο κ. Μαρινάκης, στο ερώτημα αν αυτή η σιωπή έρχεται ως συνέχεια των διαφοροποιήσεων που έχουν εκφράσει σε ορισμένα θέματα.

Ποιοι θα μιλήσουν στο συνέδριο της ΝΔ στο Ζάππειο
Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν 2742 στελέχη από όλη τη χώρα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων, ενώ εκτός από τις ομιλίες των στελεχών – ήδη έχουν εγγραφεί ως ομιλητές 220 σύνεδροι – θα λειτουργήσει εντός του Ζαππείου και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της. Ομιλίες θα απευθύνουν η πρόεδρος της Κομισιόν και εκ νέου υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο γενικός γραμματέας Θανάσης Μπακόλας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου. 

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  05 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα