Ξημέρωσε 2017: Ο πλανήτης γιόρτασε την Πρωτοχρονιά υπό τη σκιά της τρομοκρατίας (Vids)

  01 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Ξημέρωσε 2017: Ο πλανήτης γιόρτασε την Πρωτοχρονιά υπό τη σκιά της τρομοκρατίας (Vids)

Μια τρομοκρατική» επίθεση εναντίον νυκτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 39 ανθρώπων, βύθισε στο πένθος το νέο έτος 2017 που μπήκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς το 2016 είχε σφραγιστεί από πολυάριθμες επιθέσεις, από το Παρίσι μέχρι το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τη Βαγδάτη.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ένα εμβληματικό νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το Reina, όπου τουλάχιστον ένας ένοπλος μεταμφιεσμένος σε Άγιο Βασίλη άνοιξε πυρ εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί για να γιορτάσουν το Νέο Έτος.

Σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, πολλοί από τους 700 με 800 ανθρώπους που βρίσκονταν στο νυκτερινό κέντρο βούτηξαν μέσα στον Βόσπορο για να διαφύγουν από τον δράστη.

Έπειτα από τις πολλαπλές επιθέσεις και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου καλοκαιριού, η Τουρκία είχε λάβει σημαντικά μέτρα ασφαλείας για τη βραδιά, με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους και αστυνομικούς που είχαν κι αυτοί μεταμφιεστεί σε Άγιο Βασίλη για να εντοπίζουν την παραμικρή ανωμαλία μέσα στα πλήθη που γιόρταζαν.

Πριν από τους νεκρούς αυτούς στην Κωνσταντινούπολη, το πέρασμα του κόσμου στο 2017 είχε αρχίσει με ένα γιγάντιο θέαμα πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ. Στη συνέχεια το Νέο Έτος γιορτάσθηκε σ' όλη την Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ευρώπη και μετά στην Αμερική.

Το 2016, στη Νίκαια (Γαλλία, 86 νεκροί) και το Βερολίνο (12 νεκροί), συγκεντρώσεις ανθρώπων είχαν γίνει στόχοι επιθέσεων με νταλίκες και εκφράζονταν φόβοι ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να επαναληφθεί τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Βαγδάτη, Ουαγκαντούγκου, Κωνσταντινούπολη, Ορλάντο, Βρυξέλλες... Ο κατάλογος των άλλων πόλεων που επλήγησαν από τυφλές επιθέσεις το 2016 είναι μακρύς.



newsbomb.gr

 

  01 January, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα