Και πως να ξεπεράσει κανείς την τραγωδία....

mesaralive.gr  02 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Και πως να ξεπεράσει κανείς την τραγωδία....

Αν και έχουν περάσει πολλές μέρες, η τραγωδία μένει ακόμη άσβεστη στη μνήμη όλων

Πως μπορει άλλωστε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αφού μιλάμε για το χαμό 4 συνανθρώπων μας. Και αν προσθεσει κανείς και το θάνατο - λίγες μερες αργότερα- του κτηνοτρόφου στα Χανιά που ανέβασε τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία σε 5, τότε μιλάμε για ιστορίες τραγικές, ασύλληπτες...

Και ενώ θα έπρεπε να υπάρξει μια περίοδος πένθους στη μνήμη αυτών των ανθρώπων, βλέπουμε ότι ο χαμός τους ξεπεράστηκε πολύ εύκολα. Δε θα μιλήσουμε εμείς για απόδοση ευθυνών. Υπαρχουν οι αρμόδιες Αρχές για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θα μπορούσαμε όμως να αναλογιστούμε λίγο τι έχει συμβεί και να αναβάλλουμε τις φιέστες και τις γιορτες.

Στους παππούδες

Υπενθυμίζεται ότι στον Μανώλη Γιαννακάκη και στην σύζυγο του, γονείς του αδικοχαμένου Κώστα, ο οποίος χάθηκε άδικα στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου μαζί με την αγαπημένη του Ροδούλα, την κουνιάδα και την πεθερά του, ανατέθηκε και επίσημα η προσωρινή επιμέλεια της μόλις 7 μηνών εγγονής τους.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή δικαστικής επιτροπείας με την οποία αναθέτει στους παππούδες την άσκηση της γονικής μέριμνας μέχρι να διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο.

Παράλληλα συγκροτήθηκε ένα τριμελές εποπτικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχει το άλλο τραγικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, η αδερφή της άτυχης Ροδούλας.

 

mesaralive.gr  02 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ