Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες μέρες

  29 October, 2019 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό τις επόμενες μέρες

Έρχονται βροχές & πτώση της θερμοκρασίας

Έντονη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες, με τους βοριάδες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, οι οποίοι μάλιστα θα φέρουν και τις πολυπόθητες βροχές στο νησί μας.

Με νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένεται να μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβριος που μέχρι σήμερα θύμιζε καλοκαίρι, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα.

Την παρατεταμένη ηλιοφάνεια θα διαδεχτούν οι νεφώσεις που θα κάνουν την εμφάνιση τους από αύριο, ενώ αισθητή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη.

«Αναμένεται μια σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού… από την Παρασκευή οι βοριάδες θα φέρουν περισσότερες βροχές στο νησί μας».

 

Οι νότιες και δυτικές περιοχές του νησιού είναι εκείνες που θα επηρεαστούν περισσότερο . Η μεταβολή στον καιρό θα φέρει και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η εισβολή ψυχρής αέριας μάζας από την Παρασκευή θα προκαλέσει βροχές και περεταίρω πτώση του υδραργύρου.

«Αυτή τη φορά θα προτιμηθούν κυρίως βόρειες περιοχές… κατά τόπους μπορεί να δούμε πιο έντονα φαινόμενα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα.

Από το βράδυ της Παρασκευής πάντως, αναμένεται εξασθένηση των βροχών που θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα τα φαινόμενα αυτά θα έχουν παροδικό χαρακτήρα ωστόσο και την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό η χώρα μας να επηρεαστεί από ένα εκτεταμένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί πάνω από την Ευρώπη.

 

  29 October, 2019 ΑΡΘΡΑ