Kαιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και νοτιάδες από την Τρίτη

  03 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και νοτιάδες από την Τρίτη

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τα αστραπόβροντα των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως θα δώσουν την θέση τους στην καλοκαιρία από την ερχόμενη εβδομάδα. Την Κυριακή θα υπάρχουν κάποιες νεφώσεις, ενώ από την Δευτέρα, κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι νοτιάδες, που θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς,

Αισθητή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Κρήτη από την Τρίτη, με την θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 29 βαθμούς και τους νοτιάδες να παραμένουν για όλη την εβδομάδα. Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο μέχρι και την Παρασκευή, με ανέμους που θα πνέουν με νότιες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ, αραιές νεφώσεις και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα επίπεδα της Τρίτης.

Αντιθέτως, έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όμως όχι την Κρήτη. Η κακοκαιρία αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα, επηρεάζοντας και την Αττική. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τα δυτικά, ενώ πιθανώς θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών στην χώρα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 04-11-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση των φαινομένων το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 05-11-2019

Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 06-11-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 07-11-2019

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-11-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια
ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά.

 

  03 November, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα