Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό τις επόμενες μέρες

  11 December, 2023 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό τις επόμενες μέρες

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, αλλά κυρίως αύριο (12/12) και στην συνέχεια. Η ημέρα ξεκινά με άστατο καιρό και βροχές ειδικά στα ανατολικά και νότια θαλάσσια διαμερίσματα, με κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Σχετικά γρήγορα όμως, αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να υποχωρεί και η ηλιοφάνεια θα αρχίσει να επικρατεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, που θα φτάσουν στα νότια έως τα 6-7 μποφόρ και ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύκτας είχαμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ομως έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός. Κατά το μεσημέρι θα υπάρξουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Βόρειος και εδώ ο άνεμος, όμως δεν θα προβληματίσει, με 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει κοντά στους 14-15 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές. Ο άνεμος πνέει βόρειος με 4-5 μποφόρ, όπου θα αρχίσει να υποχωρεί στη συνέχεια, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Θερμή αέρια μάζα από την Αφρική θα φέρει την άνοιξη -Χριστούγεννα με ήπιο καιρό
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή η εβδομάδα θα θυμίσει περισσότερο Απρίλιο, καθώς ξεκινάει μια θερμή αέρια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής και κατευθύνεται προς τα ανατολικά, όπου θα επηρεάσει και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, 18-20 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και 20-22 στα δυτικά και 22-24 στα ανατολικά και νότια.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο (16-17/12) θα αρχίσει να πέφτει ξανά η θερμοκρασία, αλλά δεν περιμένουμε «τσουχτερό» κρύο. Φαίνεται ότι και τα Χριστούγεννα θα είναι ήπιος ο καιρός, καθώς θερμοκρασιακά θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου, ενώ ίσως σημειωθούν κάποιες βροχές εκείνο το διάστημα. Ο μετεωρολόγος του OPEN, τόνισε ότι μετά το πέρας της Πρωτοχρονιάς, θα αρχίσει ο καιρός να θυμίζει περισσότερο χειμώνα, με πτώση της θερμοκρασίας.

 

  11 December, 2023 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα