Kαιρός: Η “Ζηνοβία” ήρθε για να...μείνει

  29 December, 2019 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Η “Ζηνοβία” ήρθε για να...μείνει

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμη και στα ημιορεινά

Ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην Κρήτη την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, με νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στα ορεινά ακόμη και στα ημιορεινά του νησιού, αναμένονται χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, στα δυτικά 7 με 8 και βαθμιαία ακόμη και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό του καιρού για την υπόλοιπη χώρα

Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στο νότιο Αιγαίο.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα). Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός.

 

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά και τη Ραφήνα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, ενώ το πρωϊνό δρομολόγιο για Μαρμάρι από το λιμάνι της Ραφήνας δεν θα πραγματοποιηθεί. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο για Κέα.

Επίσης κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

 

  29 December, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα