Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – αναμένεται νέο κύμα καύσωνα

  17 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – αναμένεται νέο κύμα καύσωνα

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, με βροχοπτώσεις στα ορεινά.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-37, στην Ήπειρο από 20 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Βόρειες Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Ερχεται κύμα καύσωνα – Πού θα χτυπήσει 42 βαθμούς ο υδράργυρος

Σημειώνεται πως ένα κύμα καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη θα ευνοήσει την επικράτηση θερμών αερίων μαζών σε μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου αλλά και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κορύφωση

Η κορύφωση της θερμής μεταφοράς εκτιμάται μέσα στο διήμερο Παρασκευής 19/8 – Σαββάτου 20/8, οπότε η θερμοκρασία είναι αρκετά πιθανό να φτάσει κατά τόπους τους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

 

  17 August, 2022 ΑΡΘΡΑ