Καιρός: “Καζάνι” η Κρήτη τις επόμενες μέρες με καλοκαιρινές θερμοκρασίες

Από φθινόπωρο ξαφνικά καύσωνας σε λίγες ημέρες σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 15 Μαΐου οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν... Ιούλιο!
Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στο Facebook ανέλυσε το φαινόμενο του «υποτροπικού αεροχεύμαρρου» που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αποκορύφωμα επτά περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και η Κρήτη.
Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, «ο υποτροπικός αεροχείμαρρος (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) φέρνει αξιόλογη ζέστη με διάρκεια, και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης στην περιοχής μας.
Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας.Το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως) ,η Βοιωτία, η Φθιώτιδα η Αχαΐα, η Ηλεία, η Αργολίδα, τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική το σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27».
Δείτε επίσης
- Kαιρός: Νέος καύσωνας προ των πυλών-Πότε υποχωρούν τα μελτέμια
- Δροσερά φασολάκια με ξινόχοντρο
- Γονιδιωματικός έλεγχος νεογνών: Η Ελλάδα κάνει το άλμα στο μέλλον
- Υπουργείο Παιδείας: Έρχονται 10.000 διορισμοί εκπαιδευτικών – Πώς θα γίνει η κατανομή
- Κολλαγόνο: 5 τροφές που επιβραδύνουν τη γήρανση του δέρματος
Σχετικά άρθρα
- Kαιρός: Νέος καύσωνας προ των πυλών-Πότε υποχωρούν τα μελτέμια
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας κι επιστροφή των βοριάδων απο σήμερα
- Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο-Τα τελευταία στοιχεία
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας σήμερα-Έρχεται νέος καύσωνας
- Καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα: Επικίνδυνος συνδυασμός με ξηρές καταιγίδες και ενισχυμένα μελτέμια