Καιρός: Νέος κάυσωνας προ των πυλών

  28 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Νέος κάυσωνας προ των πυλών

Μέχρι και την Παρασκευή η αστάθεια θα επιμείνει στη χώρα, με αποτέλεσμα στα κεντρικά και στα βόρεια να επιμείνουν μπόρες και καταιγίδες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, ο υδράργυρος θα ανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου. Από το Σάββατο και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Σήμερα, αστάθεια θα έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα και στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ από το πρωί σημειώνονται κάποιες μπόρες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, τα οποία θα υποχωρήσουν σταδιακά μέσα στη μέρα. Στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Ο βοριάς περιορίζεται προς το Νότιο και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ στα υπόλοιπα θαλάσσια διαμερίσματα οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, καθώς θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά μέτριες εντάσεις.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική η ημέρα θα κυλήσει ομαλά με ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικά μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα ανέλθει αργά το μεσημέρι στους 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, αν και η μέρα θα ξεκινήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες, κοντά στο απόγευμα θα αρχίσει να ανεβαίνει ο υδράργυρος, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν συννεφιές που θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς.

Αστάθεια μέχρι την Παρασκευή -Θερμές αέριες μάζες θα φέρουν καλοκαίρι από το Σάββατο και μετά
Αύριο, Τετάρτη, θα συνεχιστεί η αστάθεια και θα επεκταθεί σε αρκετά διαμερίσματα της χώρας, στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην κεντρική Στερεά, στην Πελοπόννησο αλλά και στα ορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών. Δηλαδή η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν «καταιγιδοφόρα» νέφη.

Την Πέμπτη θα αρχίσει σιγά-σιγά να περιορίζεται η αστάθεια πιο πολύ σε ορεινές εκτάσεις της ηπειρωτικής χώρας, αλλά στα ορεινά της Κρήτης. Την Παρασκευή αναμένεται να βελτιωθεί ο καιρός.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια θερμή αέρια μάζα θα προσεγγίσει τη χώρα μας το Σάββατο, από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να αυξηθεί και να ξεπεράσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, ο μετεωρολόγος του Open τόνισε ότι θα πάμε με καλοκαιρινό καιρό στις ευρωεκλογές 2024, με τις θερμοκρασίες να ανέρχονται κοντά στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

 

  28 May, 2024 ΑΡΘΡΑ