Καιρός: Παραμένει ψηλά ο υδράργυρος-Ισχυροί άνεμοι και σήμερα

  11 August, 2019 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Παραμένει ψηλά ο υδράργυρος-Ισχυροί άνεμοι και σήμερα

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός από αύριο, Δευτέρα;

Καλοκαιρινός, όπως άλλωστε αρμόζει στην εποχή, θα είναι ο καιρός και σήμερα στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και σε πολλές περιοχές της ενδοχώρας.

Αν και η αύξηση της θερμοκρασίας, έστω στην ενδοχώρα και τα νότια τμήματα, δεν αποτελεί παράγοντα ανησυχίας, αυτό που πρέπει να προσεχθεί και πάλι για το διήμερο, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, MSc Μανόλης Λέκκας, είναι η ενίσχυση των βόρειων ανέμων έως και 7 μποφόρ από χτες, Σάββατο, οι οποίοι θα προκαλέσουν μεν ένα υψηλό κυματισμό στα βόρεια, αλλά η πιο ενισχυμένη έντασή τους σε τοπικό επίπεδο θα είναι στην ενδοχώρα και σε περιοχές στα νότια που απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Πάντως, και για την ερχόμενη εβδομάδα τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία προμηνύουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, σε όλες τις καιρικές παραμέτρους, για το νησί μας.

Η σταδιακή ενίσχυση των βόρειων ανέμων (4-5 μποφόρ), που ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου, προκάλεσε και υψηλότερο κυματισμό στις βόρειες παραλίες του νησιού, ενώ οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων θα εμφανιστούν κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης (5-6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες έως και τα 7 μποφόρ), με τον κυματισμό όμως να είναι ηπιότερος. Λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, οι οποίοι κατά τόπους θα διατηρούνται ενισχυμένοι και τις νυχτερινές ώρες, απαιτείται μια ιδιαίτερη προσοχή και για τον κίνδυνο επέκτασης μιας πυρκαγιάς».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού και για την Κυριακή, με την κορύφωση όμως στην ενίσχυση των βόρειων ανέμων, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές των Χανίων, σε νότιες και ανατολικές περιοχές του νησιού».

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, στα βόρεια τμήματα οι μέγιστες τιμές, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, θα κορυφωθούν στους 30 με 32οC, ενώ στην ενδοχώρα και στα νότια θα φτάσουν σε υψηλότερες τιμές, στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες οι θερμοκρασίες επιστρέφοντας σε χαμηλότερα επίπεδα θα κάνουν πιο δροσερές τις νύχτες.

Από τη Δευτέρα, όπως είπε ο κ. Λέκκας, αναμένεται σταδιακή υποχώρηση του βόρειου ρεύματος, ενώ και η αποχώρηση της θερμότερης αέριας μάζας από το νησί μας φαίνεται να επιφυλάσσει πολύ καλές έως και ιδανικές καλοκαιρινές συνθήκες σε ολόκληρη την Κρήτη για της ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει βέβαια και του εορτασμού της Παναγίας.

 

  11 August, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα