Καιρός: Πότε αναμένεται αλλαγή σκηνικού στην Κρήτη

  05 November, 2023 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Πότε αναμένεται αλλαγή σκηνικού στην Κρήτη

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις να πλήττουν πολλές περιοχές. Την ίδια ώρα στην Κρήτη διαμορφώνεται ένα διαφορετικό σκηνικό, καθώς όχι μόνο είναι ανεπηρέαστη από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά ο καιρός που θυμίζει άνοιξη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. 

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, αίθριος θα παραμείνει ο καιρός και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς δεν αναμένονται βροχοπτώσεις, παρά μόνο μια πτώση της θερμοκρασίας, ενώ περιορισμένοι θα είναι και οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί.

Στο κατώφλι του Νοέμβρη, ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμένει μεγάλος, καθώς το κλίμα που διαμορφώνεται στην Κρήτη ευνοεί την εκδήλωσή τους. Όπως φαίνεται και στον πυρομετεωρολογικό χάρτη για σήμερα στα βόρεια τμήματα του νησιού ο κίνδυνος ήταν αυξημένος. Από την Κυριακή οι συνθήκες ομαλοποιούνται, με την επικινδυνότητα να χαρακτηρίζεται χαμηλή και μέση στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

Με φόντο της υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, αποφασίζοντας την παράταση της αντιπυρικής περιόδου.

Δείτε το βίντεο του KΡΗΤΗ TV:

 

  05 November, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα