Καιρός: Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας-Επιμένουν οι βοριάδες

  13 August, 2020 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας-Επιμένουν οι βοριάδες

Αίθριος καιρός αναμένεται και σήμερα στην Κρήτη με τα… μελτέμια να επιμένουν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις έντασης 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη αναμένεται να φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη – Το λιμεναρχείο… προειδοποιεί

Ισχυροί άνεμοι αναμένονται για σήμερα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Αναλυτικά:

«– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

 

  13 August, 2020 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα