Καιρός: Στα δυο χωρισμένη η χώρα την 25η Μαρτίου

  21 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Στα δυο χωρισμένη η χώρα την 25η Μαρτίου

Μετά από την κακοκαιρία «εξπρές» που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ο ηλιόλουστος καιρός επέστρεψε σήμερα μαζί με άνοδο της θερμοκρασίας. Το μεσημέρι ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς.

Από την Παρασκευή έως και το Σάββατο αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες θα υποχωρήσουν την Κυριακή.  Tην Δευτέρα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο καιρός θα είναι  ηλιόλουστος στα ανατολικά και νότια, ενώ κυρίως στα δυτικά και λιγότερα στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προγνώσεις, η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα 18 με 20 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Αστάθεια και καιρό τύπου «Π» προβλέπει ο Θοδωρής Κολυδάς

Σε ανάρτηση του, ο Θοδωρης Κολυδάς λέει ότι την Παρασκευή η έξοδος θα γίνει με αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα , όχι όμως ιδιαίτερα έντονη. Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά , ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα ανέβει -κυρίως την Κυριακή- που θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες.

Ακόμη, αναφέρει ότι:

-Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής θα έχουμε βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός του «Π» ), ενώ στα υπόλοιπα θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά.

-Η παρέλαση χωρίς προβλήματα.

– Στην επιστροφή προσοχή στους δρόμους, αν και από το απόγευμα προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Η πρόγνωση του Αρναούτογλου για τον καιρό του τριήμερου

Αστάθεια αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα και με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές, τις πρωινές ώρες, βελτίωση όμως αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας, από το μεσημέρι κι έπειτα.

Ο προγνώστης της ΕΡΤ ανέφερε πως τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, «θα περάσει πολύ γρήγορα μια νέα αστάθεια και θα επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και τα δυτικά της χώρας. Έτσι, τοπικές μπόρες θα έχουμε το πρωί σε Ιόνιο, Ήπειρο τα δυτικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Μετά το μεσημέρι όμως ο καιρός θα ανοίξει παντού με τη θερμοκρασία στα κεντρικά να φτάνει τους 20 με 22 βαθμούς».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός και το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και μόνο στην περιοχή νότιας Πελοποννήσου – Κυθήρων θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διχασμένος θα είναι ο καιρός το τριήμερο

Συννεφιασμένος ο καιρός την Κυριακή – Πού θα βρέξει

Στα δυτικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για την 25η Μαρτίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά.

 

  21 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα