Καιρός: Συνθήκες καύσωνα και σήμερα-Συνεχίζονται τα μελτέμια

  03 July, 2022 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Συνθήκες καύσωνα και σήμερα-Συνεχίζονται τα μελτέμια

Παραπάνω από καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός την Κυριακή αφού θα βρεθούμε στα όρια του καύσωνα. Όπως είναι γνωστό αυτές οι συνθήκες ευνοούν τις πυρκαγιές με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό, όπως επισημάνθηκε και στη σημερινή ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Μάλιστα, για αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία σε εθνικούς δρυμούς και δάση στις περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με το Meteo, ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη θα υπάρχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Μελτέμι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα. Από τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 38-39 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 21 έως 39, στη Θεσσαλία από 18 έως 37-38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-38, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 21 έως 32 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 34-35 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

 

  03 July, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα