Καιρός: Συνθήκες...Αφρικής ξανά απο αύριο στην Κρήτη

  14 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Συνθήκες...Αφρικής ξανά απο αύριο στην Κρήτη

Καλοκαίρι θα θυμίζουν οι επόμενες ημέρες στην Κρήτη καθώς νέα θερμή εισβολή από σήμερα θα ανεβάσει τον υδράργυρο κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα κάνει εκ νέου την εμφάνιση του το φαινόμενο της Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα με τα ποσοστά συγκέντρωσης ωστόσο να διατηρούνται σε επίπεδα που δεν επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιμένει να αρχίσει πρόωρα το φετινό καλοκαίρι με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν και μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και με αυτές που θα επικρατήσουν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, να παραπέμπουν σε μήνα Ιούνιο. «Ο συνδυασμός των νοτιάδων και της θερμής εισβολής θα έχει σαν αποτέλεσμα να δώσει αρκετά υψηλές θερμοκρασίες στο νησί μας οι οποίες μάλλον φαίνεται να διατηρούνται μέχρι και την Τετάρτη», είπε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.

Η ηλιοφάνεια και το ήπιο σκηνικό καθιστούν ιδανική και αυτή την εδβομάδα για όσους εκδράμουν καθώς και για τους πρώτους τουρίστες της σεζόν που ήδη απολαμβάνουν το κλίμα του νησιού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη την Κρήτη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τη Δευτέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες πάντως δεν θα διατηρηθούν για πολύ καθώς γρήγορα προβλέπεται να εξασθενήσουν και σταδιακά θα πνέουν ασθενείς από νότιες διευθύνσεις με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Νοτιάδες προβλέπεται να επικρατήσουν αύριο Τρίτη με την ένταση τους στα δυτικά πελάγη να ξεπερνούν τα τέσσερα με πέντε Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω άνοδο φλερτάροντας με τους τριάντα βαθμούς Κελσίου .

Παράλληλα το φαινόμενο της Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα κάνει ξανά την εμφάνιση του, με τις συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων ωστόσο στην ατμόσφαιρα να διατηρούνται σε επίπεδα ανεκτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. «Από την Δευτέρα και Τρίτη και Τετάρτη θα έχουμε αρκετή συγκέντρωση σκόνης, αλλά προσοχή ,θα είναι οπτικού χαρακτήρα ,θα περνάει πάνω από την Κρήτη και θα μεταφέρεται σε χαμηλότερα πλάτη» εξήγησε ο κ. Μανόλης Λέκκας.

Μια ψυχρή εισβολή που σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα θα επηρέαζε από τα βόρεια την Κρήτη την ερχόμενη εβδομάδα, δείχνει να ανακόπτεται στο ύψος της Πελοποννήσου και έτσι η καλοκαιρία παρατείνεται.

 

  14 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα