Καιρός: Το κρύο επιστρέφει-Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο

  28 February, 2021 ΑΡΘΡΑ
Καιρός: Το κρύο επιστρέφει-Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο

Άστατος ο καιρός και στην Κρήτη

Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση μιας ψυχρής εισβολής από σήμερα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάθετη πτώση. Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή θα υποχωρήσουν σε σχέση με εκείνες του Σαββάτου έως και κατά δέκα βαθμούς κατά τόπους, ενώ ειδικότερα στην Αττική κατά έξι έως επτά βαθμούς σε σχέση με χθες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς επίσης παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά,η σημερινή πρόγνωση:

Γενικά, στη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

 

  28 February, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα