Kαιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη σήμερα στην Κρήτη

  21 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Kαιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Κρήτη

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα με αποτέλεσμα την Κυριακή στην Κρήτη να υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 26 και 27 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλα ύψη βροχής το Σάββατο σε άλλες περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, καταγραφόταν στην Αγιά Λάρισας με 39 χιλιοστά μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου 12 ωρών. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τμήματα.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

 

  21 March, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα