Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Επιμένει το κρύο

  07 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Επιμένει το κρύο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» που πλήττει από το απόγευμα της Κυριακής όλη τη χώρα, με ισχυρούς ανέμους, κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Αστεροσκοπείου Αθηνών περιμένουμε περιορισμό των χιονοπτώσεων στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης, με τα φαινόμενα να διατηρούν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται. 

Ο καιρός 

Χιονόνερο και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στην Αττική και την Εύβοια, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις με λίγες σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήμα της Δυτικής Κρήτης και των Βορείων Κυκλάδων αναμένονται σημερα. Τοπικά ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην Αττική, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, κατά περιόδους στη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ανατολική Βοιωτία και τη Σκύρο. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Χιόνια και στην Αττική από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων»
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια και δυτικά του νομού και κοντά στους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και με έως 9 με 10 μποφόρ στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα ανατολικά παράλια, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης και κυρίως στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και πολύ κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς.

 

  07 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ