Κακοκαιρία με ...χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης

  02 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρία με ...χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης

Έντονη η χιονόπτωση στους ορεινούς όγκους της Κρήτης

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές της Κρήτης, καθώς οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει ένταση των έντονων καιρικών φαινομένων με κυριότερα χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Από νωρίς το απόγευμα συνεχίζεται με αδιάλειπτο ρυθμό η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, με τον δήμο και τους φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Δείτε εδώ

Οροπέδιο Λασιθίου - Φωτογραφία: Facebook/ @Siganos J. Oropedio

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί επίσης στα Λευκά Όρη, ενώ το έστρωσε και στα Ανώγεια.

Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο Χανίων

Προβλήματα σε τμήματα του ορεινού οδικού δικτύου των Χανίων σημειώνονται από την κακοκαιρία, που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας και Καρύστου

 

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνιση τους στις ορεινές περιοχές του Θερίσου, στην περιοχή της Δρακώνας Κεραμειών, καθώς και στις περιοχές Καράνου, Ορθούνι, Μεσαύλια και Κακόπετρο του δήμου Κανδάνου - Σελίνου, όπου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στον δήμο Σφακίων και όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, «το οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο των περιοχών Κράπη - Ασκύφου του δήμου Σφακίων είναι ολισθηρό, λόγω πάγου που έχει σχηματιστεί, γι' αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και τα οχήματα τους να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στις ορεινές περιοχές για να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ βρίσκεται απαγορευτικό απόπλου από και προς την Κρήτη, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη, δεν θα επιτρέψουν στα πλοία να αποπλεύσουν από τα λιμάνια Κρήτης και Πειραιά.

Σύμφωνα με τα κεντρικά λιμεναρχεία, καλό θα είναι οι επιβάτες να τηρούν επικοινωνία με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα ναυτικά πρακτορεία.

Από Πειραιά

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και που φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

 

  02 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα