Κακοκαιρία σήμερα με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες-Στο επίκεντρο η Κρήτη

  31 March, 2021 ΑΡΘΡΑ
Κακοκαιρία σήμερα με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες-Στο επίκεντρο η Κρήτη

Ο καιρός με μια ματιά

Τοπικές βροχές η καταιγίδες την Πέμπτη στα νότια που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός από την Παρασκευή θα βελτιωθεί
Η θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη , αλλά από την Παρασκευή και μετά θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο
Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και από την Παρασκευή θα γίνουν νοτιοδυτικοί

Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά , ενώ το θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 1-4-2021

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και μέχρι και το μεσημέρι στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-4-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 3-4-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και κυρίως στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4-4-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές την Πέμπτη . Η θερμοκρασία από τους 13 βαθμούς την Πέμπτη θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

  31 March, 2021 ΑΡΘΡΑ