Καλαμαράκια με πατάτες στην κατσαρόλα
Υλικά
Μερίδες: 1
2 μεγάλα καλαμαράκια
2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 ml λευκό ξηρό κρασί
150 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
¼ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
1 μεγάλη πατάτα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
φύλλα μαϊντανού ή σχοινόπρασου, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε για 5'. Σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 3
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματάκια μαζί με λίγο ζεστό νερό και το μπούκοβο. Βράζουμε για 15'.
Βήμα 4
Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε κυδωνάτη. Την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο ζεστό νερό και βράζουμε για 20', χωρίς να
ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
Βήμα 5
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και έχει μελώσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει σε όλο το φαγητό και σερβίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή σχοινόπρασου.
Δείτε επίσης
- Ένας νεκρός από τροχαίο στα Καπαριανά
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Ο Δήμαρχος Φαιστού στο Gortys Forum 2025 – Διάλογος για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το μέλλον
- Φόλες στον Σίβα εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι
- Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού





