Καλοκαίρι και δίαιτα: Αυτά τα λάθη δεν σας αφήνουν να χάσετε κιλά

  20 June, 2024 EY ZHNΑΡΘΡΑ
Καλοκαίρι και δίαιτα: Αυτά τα λάθη δεν σας αφήνουν να χάσετε κιλά

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του, και η προσπάθεια να χάσουμε μερικά περιττά κιλά. Αν έχετε ξεκινήσει κάποια διατροφή για το πολυπόθητο αποτέλεσμα και δεν βλέπετε πρόοοδο, τότε ίσως κάνετε κάποια σημαντικά λάθη, σύμφωνα με το περιοδικό Vita, που δεν σας αφήνουν να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Περιορίζετε δραστικά τη λήψη υδατανθράκων

Ένα άλλο κοινό λάθος πουκάνουν οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν γρήγορα βάρος είναι να παραλείπουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων, δηλαδή τους υδατάνθρακες. Οι δίαιτες χαμηλών ή μηδενικών υδατανθράκων για την απώλεια βάρους έχουν γίνει δημοφιλείς.

Έτσι, οι άνθρωποι συχνά φοβούνται τους υδατάνθρακες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υδατάνθρακες είναι κακοί. Είναι η κύρια πηγή ενέργειας και τους χρειαζόμαστε για καύσιμα. Δεν είναι πάντα το ψωμί και τα μπισκότα. Δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι και οι πιο υγιεινές επιλογές περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως ή όσπρια.

Δεν λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες ή νερό

Οι φυτικές ίνες και η ενυδάτωση αποτελούν βασικό μέρος κάθε δίαιτας. Αλλά οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να επικεντρωθούν σε αυτούς τους δύο παράγοντες. Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε καιη πέψη μπορεί να επιβραδυνθεί.

Οι φυτικές ίνες και το νερό είναι τρόποι για να βοηθήσετε την πέψη σας και να επιταχύνετε τα πράγματα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στη διαχείριση του βάρους, γι αυτό μην ξεχνάτε να τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα.

Κόβετε πάρα πολλές θερμίδες

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας είναι: «Είναι αυτό ασφαλές;». Αν κόβετε πάρα πολλές θερμίδες, δεν είναι.

Το να είστε υπερβολικά περιοριστικοί δεν είναι μόνο επικίνδυνο, είναι επίσης μη βιώσιμο. Χρειαζόμαστε καύσιμα για να λειτουργήσουμε. Κι αυτός είναιένας μεγάλος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις νέες δίαιτες.

Μην περιορίσετε σε μεγάλο βαθμό την πρόσληψη θερμίδων αν δεν γνωρίζετε πόσες θερμίδες χρειάζεται πραγματικά το σώμα σας. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν τις θερμίδες και σκέφτονται: «α, ο φίλος μου τρώει 1000 θερμίδες την ημέρα, άρα πρέπει να κάνω κι εγώ το ίδιο». Η θερμιδική πρόσληψη όμως πρέπει να αντιστοιχεί στο δικό σας βάρος.

 

  20 June, 2024 EY ZHNΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα