Καλοκαιρινά λαζάνια με κεφτέδες

Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
18
λαζάνια
2
μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
1/2 φλ.
κεφαλοτύρι τριμμένο
3 συσκ.
σάλτσα με βασιλικό
4
τρυφερά κολοκύθια
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
500 gr
κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ.
τρίμμα φρυγανιάς
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
2 κ.σ.
βούτυρο
2 κ.σ.
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 gr
γάλα
2 πρέζες
μοσχοκάρυδο
100 gr
ανθότυρο
200 gr
φέτα
1 συσκ.
γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε μπολ καθώς και 4 κ.σ. σάλτσα.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη φέτα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
MΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε 4 κ.σ. σάλτσα.
Στρώνουμε 6 λαζάνια και κάνουμε μια στρώση τα μισά κολοκύθια.
Βάζουμε λίγη κρέμα φέτας και πλάθουμε ακανόνιστος μικρούς κεφτέδες.
Τους σκορπάμε στην επιφάνεια.
Ρίχνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού.
Κάνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε τα τελευταία λαζάνια και τοποθετούμε τους τελευταίους κεφτέδες.
Περιχύνουμε με σάλτσα και σπάμε με τα χέρια την μοτσαρέλα.
Την βάζουμε σε κομμάτια στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 200º C.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά επιπλέον.
Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και κόβουμε σε κομμάτια.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δείτε επίσης
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα στην Κρήτη
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας
- Ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2025
- ΔΥΠΑ: Από 25 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές επιτυχόντων από το παράλληλο μηχανογραφικό
- Προσωπικός αριθμός: Εκπνέει η προθεσμία για την έκδοσή του – Όσα πρέπει να ξέρετε